Закон і Бізнес


Засідання ВРП 4 травня 2018 року (порядок денний, відео)


04.05.2018 09:59
3740

Під час засідання 4 травня Вища рада правосуддя розгляне питання про відрядження, відставку та звільнення суддів, заслухає скарги суддів на висновки дисциплінарних палат Ради та розгляне повідомлення судді про втручання в його діяльність.


Порядок денний № 31

засідання Вищої ради правосуддя

4 травня 2018 року

1. Розгляд матеріалу щодо внесення подання Президентові України про відрядження судді.

2. Розгляд клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення судді Дзержинського районного суду міста Харкова ЛАЗЮКА Сергія Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гусак М.Б.)

3. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

                - у зв’язку з поданням заяви про відставку:

1. Половінкіна Бориса Олександровича - судді апеляційного суду Донецької області;

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

                - у зв’язку з поданням заяви про відставку:

2. Мажари Світлани Борисівни - судді апеляційного суду  Дніпропетровської області.

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

                - у зв’язку із поданням заяви за власним бажанням:

3. Дем’яновського   Юліана Галійовича  - судді Миколаївського районного суду Львівської області.

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П.)

4. Розгляд питання про звільнення ХОДАЧКЕВИЧ Надії Іванівни з посади судді Тернопільського окружного адміністративного суду на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 грудня 2017 року № 4020/3дп/15-17.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Малашенкова Т.М.)

5. Розгляд подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Приморського районного суду міста Одеси СВЯЧЕНОЇ Юлії Борисівни від здійснення правосуддя на чотири місяці з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді, обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації із застосування норм Цивільного та Цивільного процесуального кодексів України та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

6. Розгляд скарги судді Ковпаківського районного суду міста Сум ЗОРІКА Миколи Володимировича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 7 лютого 2018 року № 370/3дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

7. Розгляд скарги судді Франківського районного суду міста Львова МАРТИНИШИН Марії Олексіївни на рішення Третьої  Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 листопада 2017 року № 3727/3дп/15-17 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Данішевська В.І.)

8. Розгляд скарги судді Вишгородського районного суду Київської області ПІДКУРГАННОГО Володимира Володимировича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 27 березня 2017 року № 614/3дп/15-17 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Малашенкова Т.М.)

9. Розгляд вимоги члена Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя Гусака М.Б. про передачу на затвердження Вищої ради правосуддя ухвали Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 лютого 2018 року № 505/1дп/15-18 про відмову у відкритті дисциплінарної справи за скаргою Званчук Л.К. стосовно судді Приморського районного суду міста Одеси ОСІІКА Дмитра Валерійовича у зв’язку із незгодою з ухваленим рішенням.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гусак М.Б.)

10. Розгляд повідомлення судді Бережанського районного суду Тернопільської області ДАНИЛІВ Олени Миронівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Волковицька Н.О.)

11. Різне.