Закон і Бізнес


Столичний суддя, підозрюваний у хабарництві, відсторонений від правосуддя


02.05.2018 16:07
3573

Суддю Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.


Таке рішення прийняла Вища рада правосуддя на засіданні 2 травня 2018 року, повідомляє «Закон і Бізнес».

Повідомляється, що до Вищої ради правосуддя 25 квітня 2018 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Клопотання про тимчасове відсторонення судді обґрунтоване тим, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 5 березня 2018 року за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Нагадаємо, 23 квітня 2018 року суддю Голосіївського райсуду Києва Андрія Новака затримали після отримання неправомірної вигоди.

Як вказує прокурор, на сьогодні також вирішується питання про притягнення особи до кримінальної відповідальності за статтею 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) після проведення відповідних експертних досліджень.

Нагадаємо, що 25 квітня 2018 року Вища рада правосуддя  надала дозвіл на утримання під вартою судді Андрія Новака.

Ухвалою Солом’янського районного суду міста Києва від 26 квітня 2018 року клопотання прокурора задоволено частково. Суд застосував до підозрюваного Андрія Новака запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, до 21 червня 2018 року, з можливістю внесення застави.

Вища рада правосуддя ухвалила клопотання прокурора задовольнити частково та тимчасово, до 24 червня 2018 року, відсторонити суддю Голосіївського районного суду міста Києва Новака Андрія Васильовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.