Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 2–5 травня


02.05.2018 08:51
3248

Цього скороченого, але з робочою суботою, тижня Вища рада правосуддя традиційно розглядатиме дисциплінарні провадження, питання звільнення та відсторонення від посад суддів.


2 травня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона має розглянути клопотання про тимчасове відсторонення Андрія Новака з Голосіївського районного суду м.Києва від роботи у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

3 травня

Засідатиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона розгляне 5 дисциплінарних справ і з’ясує, чи є підстави для відкриття дисциплінарних проваджень за 13 скаргами на дії суддів.

У Чернівцях розпочнеться семінар «Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та рішень Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя». Навчання для суддів місцевих судів, що триватиме 2 дні, організовує Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів.

У Сумах відбудуться загальні збори відділення Асоціації правників України в Сумській області. Вони мають заслухати звіт очільника та обрати новий склад ради та голову відділення.

4 травня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Розглядатиметься подання про звільнення за загальними обставинами 3-х суддів, а суддю Тернопільського окружного адміністративного суду можуть звільнити на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції. Крім того, ще одного суддю збираються направити на підвищення кваліфікації. Також Рада вивчатиме 3 скарги суддів на висновки дисциплінарних палат і повідомлення про втручання в діяльність судді Бережанського районного суду Тернопільської області.

У Харкові пройде засідання літературного клубу. Під час цього заходу, організованого відділенням Асоціації правників України у Харківській області, обговорюватиметься книга К.Скловського «Цивільний спір. Практична цивілістика».

5 травня

У Сумах відбудеться суботник відділення Асоціації правників України в Сумській області. Як зазначають організатори, з приходом весни та тепла посилюється бажання жити в чистому та охайному місті, яке потребує піклування та бережливого ставлення.

Закон і Бізнес