Закон і Бізнес


Стратегія автоматизації


№50 (1089) 15.12—21.12.2012
2834

В Апеляційному суді Одеської області дотримуються думки, що без автоматизації системи правосуддя не може бути налагоджена повноцінна робота судів.


На початку грудня робоча група з питань інновацій ДСАУ провела фокус-групове обговорення стратегічного плану інформатизації судової системи. Репрезентував цей план та конкретні заходи проектів спеціаліст з питань права та судового адміністрування проекту «Україна: справедливе правосуддя» Сергій Сученко.

Керівник проекту USAID «Україна: справедливе правосуддя» Девід Вон зазначив, що інформатизація судової системи є одним з найбільш актуальних питань на сьогодні. «Без впровадження автоматизації процесів у суді неможливий подальший розвиток системи правосуддя», — зазначив він.

Начальник управління з питань судового діловодства ДСАУ Олександр Слоніцький охарактеризував основні напрями вдосконалення процесів автоматизації як судової влади загалом, так і в ДСАУ. Зокрема, за його словами, спочатку необхідно вдосконалити документообіг, потім — запровадити проект щодо обміну електронними документами між судом та учасниками процесу та електронно-довідкові кіоски в судах, а також удосконалити веб-портал судової влади.

Які з цих пропозицій буде підтримано, відвідувачі судових інстанцій матимуть нагоду невдовзі побачити на власні очі.