Закон і Бізнес


Члена ГРД Маселка можуть позбавити статусу адвоката


27.04.2018 10:04
19543

Сьогодні, 27 квітня, дисциплінарна палата КДКА Львівської області розгляне скаргу про вчинення дисциплінарного проступку адвокатом Романом Маселком, який є членом Громадської ради доброчесності.


Про це повідомляється на сайті ГРД, передає «Закон і Бізнес».

Зміст скарги до КДКА від адвоката Дарії Козій, що стала підставою для відкриття дисциплінарного провадження, раніше оприлюднювало видання «Резонанс».

 «23 серпня 2017 року мною, із відкритих джерел (соціальна мережа Facebook) з профілю користувача Романа Маселка... було отримано інформацію у вигляді запису з заголовком «Чого тільки не зробиш, щоб укусити НАБУ». Даний запис Романа Маселка, як адвоката, містить викривлену інформацію, яка паплюжить та підриває престиж професійної діяльності адвокатури, - йдеться у скарзі адвоката Козій. - По вказаній судовій справі оскаржується легітимність проведення конкурсу саме до Ради громадського контролю при НАБУ, в частині обрання переможцем Романа Маселка у 2016 році, а тому висловлювання Маселка Р.А. «Київський адміністративний апеляційний суд… і фактично визнав поза законом будь-які вибори будь-яких громадських рад за допомогою інтернет голосування» є таким, що не відповідає дійсності».

У заяві, що надійшла на ім‘я голови Ради адвокатів Львівської області Богдана Павлишина також акцентується: «Роман Маселко користуючись своїм службовим становищем здійснює тиск на правосуддя. Роман Маселко забувся напевно, що окрім того, що він є членом ГРД при НАБУ, членом ГРД при ВККС, активістом ГО «Автомайдан», він є ще адвокатом, який повинен дотримуватись правил адвокатської етики. Як адвоката Романа Маселка ніхто не позбавляв захищати свої права та інтереси в суді, але замість того, щоб відстоювати свою правову позицію, він вдається до неприпустимих, як адвокату, засобів захисту своїх прав та інтересів».

Адвокат попросила КДКА Львівської області провести перевірку викладених фактів та притягти адвоката Р. Маселка до дисциплінарної відповідальності із наступним позбавленням права заняття адвокатською діяльністю та виключенням із Єдиного реєстру адвокатів.

В ГРД зазначають, що в разі втрати Р.Маселком адвокатського свідоцтва буде поставлено під сумнів його членство раді. Також він не зможе захищати в судах потерпілих на Майдані.

«Влада вже давно вибрала свою тактику гри у переслідування, а тому під іменем псевдо-активістів намагається дискредитувати громадських активістів в очах суспільства, які борються з корупцією», - так у Громадській раді доброчесності прокоментували дисциплінарне провадження проти адвоката. Козій при цьому назвали засновницею фейкової ГО «Реанімаційний пакет реформ», а саме висловлювання Маселка у пості Facebook - висловленням бачення судового процесу.

Закон і Бізнес