Закон і Бізнес


Вихідні, травень 2018: як відпочиваємо на травневі свята


Вихідні у травні можна чудово провести, наприклад, у ботанічному саду.

20.04.2018 13:36
29780

У 2018 році на травень припадає три свята: День міжнародної солідарності трудящих, День Перемоги та Трійця. З урахуванням положень законодавства через перенесення робочих днів утворяться невеличкі канікули, які доведеться відпрацювати у суботу.


Так, згідно положення статті 73 Кодексу законів про працю України на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводитиметься

1 травня - День міжнародної солідарності трудящих (вівторок);

9 травня - День Перемоги (середа);

27 травня - Трійця (неділя).

Відповідно до статті 67 КЗпП , якщо святковий або неробочий день збігається з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Відтак, 28 травня (понеділок) також стає вихідним днем.

Крім цього, оскільки 1 травня припадає на вівторок, Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 11.01.2018 № 1-р рекомендував підприємствам перенести робочий день 30 квітня (понеділок) на 5 травня (субота). Відтак працюючі громадяни матимуть чотириденні канікули з 28 квітня по 1 травня. Щоправда згідно КЗпП остаточне рішення про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа.

Повний календар вихідних та святкових днів з урахуванням перенесення робочих днів можна переглянути тут.

Закон і Бізнес