Закон і Бізнес


Інформація формує довіру


№16 (1366) 21.04—27.04.2018
5516

Судова влада повинна впроваджувати свою політику — і це політика незалежності, спрямована на захист прав громадян нашої держави.


На цьому наголосила член Ради суддів Тетяна Суярко, коментуючи практикум, що пройшов у столиці для суддів-спікерів та прес-секретарів суду.

«Судова влада і політика, на перший погляд, речі несумісні. Так, дійсно не сумісні якщо говорити про політичну діяльність законодавчої та виконавчої гілки влади. Разом з тим, як одна з гілок державної влади, судова влада не може бути поза процесами впливу на суспільні правовідносини», — зазначила Т.Суярко.

На її думку, сьогодні судова влада поступово вибудовує власну політику. А такі практикуми уможливлюють обговорити інформаційний блок політики судової влади і запровадити на практиці отримані знання.

Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі РСУ, під час практикуму обговорювався формат ефективної взаємодії представників судової влади з громадськістю та ЗМІ. Зокрема з питань, пов’язаних з розглядом справ, які становлять суспільний інтерес.

Також аналізувалися найкращі приклади використання судами платформ соціальних медіа для підвищення рівня довіри до вітчизняної Феміди, етичні аспекти присутності її представників у соціальних мережах.

Під час другого дня практикувались вже прес-секретарі судів міста Києва та області, яким і належить поступово реалізовувати єдину інформаційну політику судової гілки влади. 

Нагадаємо, формувати єдину інформаційну політику судів РСУ почала ще в 2015 році. Тоді уперше з’явився й інститут судді-спікера.