Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 10 - 13 квітня


10.04.2018 08:54
3113

На цьому тижні ВККС продовжить співбесіди за результатами вивчення досьє суддів в рамках їх кваліфікаційного оцінювання, а профільні юридичні асоціації ААУ і АПУ проведуть аграрний і IT форуми. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


10 квітня

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій. Триватимуть співбесіди за результатами дослідження досьє суддів у межах кваліфікаційного оцінювання представників місцевих та апеляційних судів. Цього дня члени ВККС поспілкуються із 51 суддею. Ще 49 запрошені на наступний день, 41 — на п’ятницю, 13 квітня.

У Києві працюватиме комітет Асоціації правників України
з інтелектуальної власності. Обговорюватимуться основні положення Методики проведення експертних досліджень, пов’язаних із засобами індивідуалізації.

11 квітня

Засідатимуть друга та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Вони розглянуть 13 дисциплінарних справ і з’ясують, чи є підстави для відкриття дисциплінарних проваджень за 33 скаргами на суддів.

12 квітня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Розглядатимуться подання про призначення і переведення одного судді, відрядження 2-х та звільнення за загальними обставинами 8-х суддів. А суддю із Царичанського районного суду Дніпропетровської області можуть звільнити на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції. Також Рада планує відреагувати на повідомлення Марини Бондар з Дніпропетровського окружного адміністративного суду про втручання в її діяльність.

У столиці розпочне роботу III конференція з ІТ-права. Учасники заходу, який проводить Асоціація правників України, розглянуть під кутом IT майбутнє економіки та права, приватності та захисту персональних даних, інтелектуальної власності та compliance.

В Апеляційному суді Чернігівської області відбудеться семінар «Забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій». Навчання організоване спільно з відділом підготовки суддів Національної школи суддів.

У Дніпрі пройде семінар «Судова практика та проблемні питання, що виникають при розгляді спадкових справ». Навчання проводить Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів.

13 квітня

У столиці відкриється Аграрний форум Асоціації адвокатів України. Цей захід об’єднає аграрну, юридичну та бізнес-спільноту задля вирішення низки найгостріших питань, що виникають в українській агросфері.

У Києві відбудеться круглий стіл «Конституційна скарга в Україні: від нормативного врегулювання до практичного застосування». Його організовує комітет Асоціації правників України з конституційного права, адміністративного права та прав людини.

Працюватиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Планується розглянути 11 дисциплінарних справ та 19 скарг на дії суддів.

У столиці розпочнеться семінар «Адвокатська техніка у кримінальних справах». Викладачем дводенного курсу буде ректор Вищої школи адвокатури Ярослав Зейкан.

У Чернівцях пройде семінар «Новели Кодексу адміністративного судочинства України та їх актуальність». Навчання проводить Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів.

Закон і Бізнес