Закон і Бізнес


Райська бухта

Узбережжя Таїланду закриють на відпочинок через популярність


Майя-Бей — один з найвідоміших пляжів у Таїланді, але для туристів тимчасово закриють також і смуги узбережжя на інших островах.

№14 (1364) 07.04—13.04.2018
5573

Влада Таїланду тимчасово закриє бухту Майя-Бей на острові Пхипхи-Лей. Так вона сподівається компенсувати екологічну шкоду, заподіяну великою кількістю туристів.


Ця бухта набула популярності після того, як стала місцем зйомок пригодницького фільму «Пляж» за участю Леонардо Ді Капріо. Щодня її відвідували до 5000 туристів. Недавні дослідження морських біологів виявили, що велика частина коралових рифів зникла, а дика природа суттєво постраждала. Учені дійшли висновку, що пляжу потрібен відпочинок.

За рішенням влади Таїланду, Майя-Бей щорічно буде закрита протягом 4-х місяців, починаючи з червня.

Така практика поширюється на багато морських національних парків країни. Їх закривають із середини травня до середини жовтня. Для зіркового пляжу зробили виняток з причини його популярності. Щодня він приймав у середньому 200 човнів з відвідувачами. Всього ж до Таїланду прибуло 35 млн туристів порівняно з 10 млн в 2000 році, коли відбулася прем’єра фільму «Пляж».

Після відкриття Майя-Бей буде встановлений гостьовий ліміт — 2000 чоловік щодня, човни швартуватимуться з другого боку острова.

Як показав експеримент з іншими втомленими від туристів районами, після закриття вони відновилися і зараз наповнені барвами.