Закон і Бізнес


1000 і одна доба


Для збільшення таблиці натисніть на зображення.

№14 (1364) 07.04—13.04.2018
19752

Під час проведення кваліфікаційного оцінювання на кожного суддю витрачається понад добу робочого часу. Такі цифри оприлюднила Вища кваліфікаційна комісія суддів.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі комісії, тільки на іспит і психологічне тестування необхідно 13 год. Але найбільше часу займає вивчення суддівського досьє — у середньому 10 год. на кожне. Загалом, з урахуванням інших обов’язкових процедур, в середньому витрачається 24 год та 55 хв. на кожного суддю.

Щоправда, у розрахунках не зазначено, скільки часу задіяний у цих процедурах один член ВККС. Адже іспит чи психологічне тестування відбуваються паралельно, а співбесіди проводяться колегіями, а не усім складом комісії. Але якщо навіть взяти до уваги тільки вивчення досьє, то кожен член комісії має знайти на це в сумі 78 діб.

Завчаючи на 8-ми годинний робочий день, загальні часові витрати на завершення кваліфоцінювання 999 суддів, що наразі триває, потребує майже 3114 людино-днів.

Крім того, ще 9 людино-годин витрачається працівниками секретаріату на формування та оприлюднення одного суддівського досьє. Якщо перерахувати на кількість працівників, які задіяні у цьому (15), то виходить, що на виконання тільки цього обов’язку їм знадобиться майже 2 місяці роботи, якщо не відволікатимуться на інші завдання.

Ще 400 год необхідно для наповнення бази тестових запитань та практичних завдань, до чого залучені 3 члени комісії та 3 працівники секретаріату.