Закон і Бізнес


Ще 10 суддів ідуть у відставку та за власним бажанням


03.04.2018 08:47
8613

Під час засідання Вищої ради правосуддя 3 березня 2018 року планується розглянути 10 заяв суддів про звільнення з посад за загальними обставинами, а також низку скарг. Засідання розпочинається о 10:00.


Як передає «Закон і Бізнес», проектом порядку денного передбачено розгляд матеріалів щодо звільнення у зв’язку із поданням заяви про відставку:

1. Зайченка Сергія Володимировича - судді Самарського районного суду міста Дніпропетровська;

2. Каралюса Володимира Маріяновича - судді Львівського апеляційного адміністративного суду;

3. Кушніренка Юрія Степановича - судді Приморського районного суду міста Одеси;

4. М'ясоєдової Тетяни Миколаївни - судді апеляційного суду Автономної Республіки Крим;

5. Неклеси Віктора Івановича - судді апеляційного суду Автономної Республіки Крим;

6. Никифорчука Миколи Івановича - судді господарського суду Одеської області;

у зв’язку з поданням заяви за власним бажанням:

7. Дюкарєвої Світлани Володимирівни - судді Харківського апеляційного адміністративного суду;

8. Єременко Анни Валеріївни - судді господарського суду Дніпропетровської області;

9. Луняченка Олександра Анатолійовича - судді Приморського районного суду міста Одеси;

10. Шмідта Сергія Анатолійовича - судді Горохівського районного суду Волинської області.

Також ВРП має розглянути подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Галицького районного суду міста Львова КОТЕЛЬВИ Катерини Олександрівни від здійснення правосуддя на шість місяців з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації із застосування норм Цивільного процесуального кодексу України та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Крім цього, у проекті порядку денного розгляд скарг:

1) судді Алчевського міського суду Луганської області ВИСКРЕБЕНЦЕВА Леоніда Борисовича на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 25 жовтня 2017 року № 17/дп-17 у дисциплінарній справі № 8вк-8857/15 про притягнення до дисциплінарної відповідальності у виді висновку про направлення рекомендації Вищій раді правосуддя для вирішення питання про звільнення з посади судді з підстав порушення присяги.

2) судді Червоноградського міського суду Львівської області КРІЛЯ Миколи Дмитровича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 12 січня 2018 року № 41/1дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

3) судді Київського окружного адміністративного суду БАЛАКЛИЦЬКОГО Андрія Івановича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 26 квітня 2017 року № 996/3дп/15-17 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

4) керівника Генеральної інспекції Генеральної прокуратури Уварова В.Г. на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 13 грудня 2017 року № 325дп-17 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Південного регіону України ЯРОВОГО Сергія Олександровича.

5) керівника Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України Уварова В.Г. на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 4 жовтня 2017 року № 179дп-17 в частині закриття дисциплінарного провадження стосовно першого заступника керівника Київської місцевої прокуратури № 5 міста Києва ГОЛУБА Віталія Євгеновича, прокурора Київської місцевої прокуратури № 2 міста Києва ПАВЛЮХА Василя Ярославовича, прокурора другого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури міста Києва ЛЕБЕЖЕНКА Максима Олександровича.

Закон і Бізнес