Закон і Бізнес


Погрози від депутата


№13 (1363) 31.03—06.04.2018
4670

Не задовольнившись письмовими відповідями на запит, депутат вирішила особисто розібратись у винесеному рішенні. Не отримавши бажаного, вона вдалася до шантажу та погроз.


Голова Криворізького районного суду Дніпропетровської області Наталя Коваль у зверненні до Вищої ради правосуддя (№1289/0/6-18) повідомила, що після стягнення штрафу з голови Широківської сільської ради на адресу суду надійшов запит від депутата Криворізької районної ради з вимогою надати пояснення щодо справи. Відповідь була надана у визначений законом строк.

Однак наступного дня до суду надійшов лист з ідентичним текстом. На нього була повторно направлена відповідь. Через деякий час депутат вдерлася до кабінету голови суду та почала вимагати пояснень. На зауваження та прохання припинити такі дії посадовець відреагувала шантажем і погрозами звернутися до НАЗК та ВРП. Також погрожувала дискредитувати голову суду шляхом подання скарг на інші її справи.

Н.Коваль просить Раду направити подання до відповідних органів чи посадових осіб про притягнення вказаної особи до відповідальності.