Закон і Бізнес


Помста юриста


№13 (1363) 31.03—06.04.2018
6441

Ухваливши рішення в резонансній справі, служитель Феміди зі столиці опинилася під жорстким тиском адвоката. Останній вдався до шантажу, наклепу та написання скарг на неї. Нині готується телесюжет.


Про цей випадок повідомила суддя Солом’янського районного суду м.Києва Ганна Сергієнко у зверненні до ВРП (№1271/0/6-18).

За її словами, після ухвалення рішення про задоволення клопотання щодо проведення огляду земельної ділянки та будівель оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» (м.Одеса) вона отримала від адвоката скаргу. В ній юрист акцентує увагу на неправомірності рішення і звинувачує суддю в «сприянні злочинним діям працівників правоохоронних органів, які вимагають у керівника підприємства 3 млн грн. за припинення відбору зразків».

Г.Сергієнко підкреслила, що адвокат написав заяву до ВРП і таким чином намагається домогтися винесення направосудних рішень. Також вона зазначила, що, за конфіденційною інформацією, додатковим доказом тиску та втручання є підготовка телесюжету з метою дискредитації слідчого, прокуратури та судді.

Тож Г.Сергієнко просить ВРП вжити передбачених законодавством заходів для забезпечення незалежності та авторитету правосуддя.