Закон і Бізнес


До Феміди на позитиві


№13 (1363) 31.03—06.04.2018
5895

Рівне виявилося лідером за кількістю мешканців, які схвалюють роботу судів, прокуратури та Служби безпеки. Причому підтримка діяльності судів та прокуратури в останній час серед мешканців цього міста зросла.


Такими виявилися дані четвертого всеукраїнського муніципального опитування, яке проводилося соціологічною групою "Рейтинг". Опитування проводилося у 22 обласних центрах України, а також Маріуполі та Сєвєродонецьку на Донбасі. Дослідження базується на вибірці з більш ніж 19 тис. респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує 3,5%.

Так, роботу судів цілком або скоріше схвалюють 28% рівнян, прокуратури — 25 %. За показником позитивної оцінки роботи судів далі йдуть Полтава (25%) та Маріуполь (21%). Причому, якщо брати відповіді тільки тих респондентів, які спромоглися дати відповідь, то у Маріуполі показник довіри до судів становитиме 29,4%. Адже фактично кожному третьому мешканцеві цього місця було важко відповісти на це питання.

Найбільше негативних відповідей дали на Закарпатті: 96% респондентів зовсім або скоріше не схвалюють роботу суду. Причому лише 2% добре відгукнулися про служителів Феміди, але лише стільки ж не дали відповіді. А прокуратурі в Ужгороді не отримала взагалі жодного голосу на підтримку.

Не набагато краща ситуація з оцінкою судів Києва (4% позитивних проти 66% негативних оцінок) та Одеси (8% та 77%, відповідно).