Закон і Бізнес


На суддів чекає регулярне оцінювання


21.03.2018 10:47
9867

Невдовзі ГО оцінюватимуть роботу судді у відкритих судових засіданнях. Результати про тривалість розгляду справи, дотримання суддею правил судочинства, рівень неупередженості судді тощо фіксуватимуть в анкеті.


За повідомленням прес-служби Апеляційного суду Хмельницької області, про це розповів начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності ВККСУ та ВРП Національної школи суддів України Олександр Іщенко на Міжрегіональному судовому форумі «Вища кваліфікаційна комісія: кадри вирішують усе!», передає «Закон і Бізнес».

«Закон надає право ГО організовувати незалежне оцінювання роботи судді у відкритих судових засіданнях. Результати фіксуватимуться в анкеті, яка повинна містити наступну інформацію: про тривалість розгляду справи, дотримання суддею правил судочинства і прав учасників процесу, культуру спілкування, рівень неупередженості судді, рівень задоволення його поведінкою учасниками процесу, зауваження щодо ведення процесу, інші відомості. Така анкета може бути включена до суддівського досьє», – ідеться в повідомленні прес-служби суду.

За словами О.Іщенка, на суддів також чекає оцінювання викладачами (тренерами) Національної школи суддів, іншими суддями відповідного суду, і звісно, самооцінювання.

Такі оцінювання проводитимуться «з метою виявлення індивідуальних потреб судді щодо вдосконалення, стимулювання до підтримання кваліфікації на належному рівні та професійного зростання».

О.Іщенко зазначив, для проведення такого оцінювання суддів ВККС необхідно розробити документ, що визначить, як здійснюватимуться відповідні процедури. Однак насамперед ВККС має завершити первинне оцінювання суддів.

Нагадаємо, 942 суддів місцевих та апеляційних судів 15 березня завершили складати іспит в межах кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді. За результатами іспиту 332 суддів – 5 його не склали, на інших чекають співбесіди.

Закон і Бізнес