Закон і Бізнес


Градус протистояння


№11-12 (1361-1362) 17.03—30.03.2018
5763

Заступник голови суду з Одещини заявляє про підвищення небезпеки для служителів Феміди. Раніше невдоволені рішеннями суду обмежувались акціями протесту або мітингами, зараз же з’являється загроза фізичного впливу.


Про такий випадок ВРП повідомив суддя-спікер Одеського апеляційного адміністративного суду Олександр Джабурія (№1163/0/6-18).

За його словами, неподалік від будівлі суду невідомі особи підпалили автомобіль «Фольксваген», що експлуатувався суддею. Як зазначили свідки, на авто кинули пляшку із запальною сумішшю, рештки якої знайшли пожежники. Попри оперативне реагування, слідство не може надати втішних висновків.

О.Джабурія наголосив, що пов’язує цей інцидент зі своєю професійною діяльністю. Адже ця подія широко обговорювалася в Інтернеті, висловлювалися неповага та ненависть як до суддів, так і до судової влади загалом.

Суддя зауважив, що останнім часом має місце небезпечна тенденція. Адже сьогодні невдоволення виражається в агресії проти майна або навіть родичів і близьких служителів Феміди. Неодноразово деякі особи намагалися пройти на судове засідання зі зброєю, не показуючи документів та відмовляючись проходити через металодетектор. Зафіксовані випадки свідчать про зростання небезпеки для життя та здоров’я суддів.

Суддя розцінює наведені факти як тиск на нього та колег. Він попросив Вищу раду правосуддя контролювати розгляд його звернення компетентними органами.