Закон і Бізнес


Юрисдикція для клопотань


№11-12 (1361-1362) 17.03—30.03.2018
6896

Народні депутати не полишають надію скасувати частину змін, внесених торік до Кримінального процесуального кодексу. Особливо — в частині визначення територіальної юрисдикції для розгляду клопотань слідчого або прокурора.


Вже наступного дня після того, як парламент провалив голосування за попередній проект (№7547), було зареєстровано ще два варіанти: «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо удосконалення кримінального судочинства» (№8150) та «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення деяких положень» (№8151).

Автори обох ініціатив вважають, що застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення обшуку чи обрання запобіжних заходів, призначення експертизи має відбуватися не за юридичною, а фактичною адресою органу досудового розслідування. Бо, на їхню думку, 25 судів, як зараз, для цього не вистачить.

Це лише частина тих змін, що містилася у проекті №7547. Тож, можливо, за такий варіант (без перегляду граничних строків досудового розслідування та інших спірних питань) нардепи проголосують скоріше.