Закон і Бізнес


Анонс правових подій 15–23 березня


15.03.2018 09:01
3002

Цього тижня у Дніпрі пройде VI Східноукраїнський юридичний форум Асоціації правників України, а в Києві відкриється І Судовий форум Асоціації адвокатів України. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


15 березня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Вона розгляне дві заяви суддів про звільнення, а також 4 скарги щодо висновків дисциплінарних палат і одну — на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у складі колегій. Вона має визначити результати спеціальної перевірки 19 кандидатів на посаду судді місцевого суду.

У Дніпрі пройде VI Східноукраїнський юридичний форум Асоціації правників України. Захід є унікальним майданчиком для професійної дискусії правників не лише східноукраїнського регіону, але й України загалом.

16 березня

У Києві відкриється І Судовий форум Асоціації адвокатів України. Новий формат заходу передбачає максимальну відвертість спікерів. Розглядатимуться перший досвід і проблеми застосування процесуальних новел.

У столиці відбудеться семінар із судової експертизи. Він буде присвячений проведенню судових будівельно-технічних, оціночно-будівельних та земельно-технічних і земельновпорядних експертиз. Навчання проводить Вища школа адвокатури.

17 березня

У Києві розпочнеться дводенний семінар із права інтелектуальної власності. Під час навчання, яке організовує Вища школа адвокатури, слухачі дізнаються, як формувати доказову базу, готувати заяву про забезпечення доказів/позову та інформаційні запити, а також про особливості захисту прав на знаки для товарів і послуг тощо.

19 березня

У с.Підгірці Київської області пройде міжрегіональний судовий форум «Вища кваліфікаційна комісія: кадри вирішують усе!». Захід проводять Асоціація правників України та Асоціація розвитку суддівського самоврядування України.

20 березня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона має визначитися із внесенням подань Президентові про призначення 8 суддів, а також зі звільненням у відставку 2-х суддів. Також розглядатимуться 4 скарги на рішення дисциплінарних палат ВРП.

21 березня

Працюватиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Заплановано розглянути 8 дисциплінарних справ та вивчити 14 скарг на дії суддів.

22 березня

У столиці відбудеться загальноукраїнський семінар «Новели адміністративного судочинства України». Навчання організовує відділ підготовки суддів Національної школи суддів.

23 березня

У Києві Вища школа адвокатури проведе триденний семінар з кримінального права. Розглядатимуться окремі питання тактики захисту в кримінальних провадженнях щодо злочинів корупційного спрямування.

В Одесі відбудеться семінар «Суд і медіація: можливості та перспективи». Захід організовують Одеське регіональне відділення Національної школи суддів спільно з Українською академією медіації.

У столиці пройде семінар «Судова експертиза об’єктів інтелектуальної власності». Слухачі заходу, який проводить Вища школа адвокатури, ознайомляться з процесуальними і непроцесуальними формами використання спеціальних знань у сфері охорони та захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності.

Закон і Бізнес