Закон і Бізнес


Привіт з Карибів


№11-12 (1361-1362) 17.03—30.03.2018
8248

Після розгляду провадження щодо майнових питань нафтових компаній володар мантії зіштовхнувся з «міжнародним телефонним тероризмом». І це змусило його звернутися до ВРП.


Суддя Господарського суду Львівської області Ростислав Матвіїв у заяві (№1122/0/6-18) повідомив про ознаки можливого втручання у свою діяльність. За його словами, після винесення ним ухвали про залишення без руху позову щодо визнання недійсності іпотечних договорів між двома компаніями із сфери нафтового бізнесу, на його телефон надійшов дзвінок. Піднявши слухавку, він почув лише тишу, а за кілька секунд виклик завершився.

Виявилось, що дзвінок здійснювали з острівної країни Сент-Люсія, що в Карибському морі. Оскільки, ні родичів, ні знайомих суддя там не має, то і дзвінків звідти не очікував. Він наголосив, що згідно з позовною заявою адресою компанії-відповідача є Британські Віргінські острови Карибського басейну. Примітно, що вже наступного дня після дивного дзвінка в канцелярії була зареєстрована інша заява від компаній фігурантів цього ж провадження.

Він додав, що такі події можуть бути як збігом обставин, так і спробою втручання чи тиску на суд. Більше того: у цей день Р.Матвіїв отримав такий самий дзвінок, але вже з Росії…