Закон і Бізнес


Новостворений ВС підтримав позицію юристів LS GROUP


13.03.2018 14:52
15561

Юридичною компанією LS GROUP в новоствореному Верховному Суді успішно представлено інтереси товариства на суму 7 мільйонів гривень у земельному спорі.


Сергій Борсук, адвокат: «В даному випадку ми юридично мотивовано довели законність дій Клієнта та органів місцевої влади, якими приймалося рішення про передачу земельної ділянки в оренду, в тому числі під час розробки проекту землеустрою, відповідності генеральному плану міста та іншій містобудівній документації. Специфіка земельних спорів в тому, що справи цієї категорії неоднорідні за своїм складом. Їх вирішення пов'язане з додержанням вимог певної процесуальної форми. Вона здійснюється у межах порушення справи; підготовки до розгляду; розгляду і вирішення спору по суті та винесення рішення; оскарження рішення та його реального виконання».

Нагадаємо, наприкінці 2016 року підприємець одного із найбільших  промислових міст Сумської області звернувся із позовною заявою до господарського суду області з вимогою про визнання бездіяльності протиправною, визнання незаконним і скасування рішень, визнання договору оренди недійсним.

Позов стосувався земельної ділянки комерційного призначення вартістю близько 7 мільйонів гривень загальною площею майже 1 гектар в центрі цього міста, що перебувала в оренді товариства.

За результатами розгляду цього позову Верховний Суд у складі суддів Касаційного господарського суду погодився із правовою позицією фахівців юридичної компанії LS GROUP та 28 лютого ц.р. залишив в силі рішення господарського суду Сумської області та Харківського апеляційного господарського суду про відмову в задоволенні позовних вимог підприємця.

PROMOTED