Закон і Бізнес


Поліцейським закон не указ?


Фото: orbita.dn.ua

№10 (1360) 10.03—16.03.2018
8677

Представники Красноармійского міськрайонного суду вкотре звернулись до Вищої ради правосуддя із скаргою на дії працівників управління захисту економіки Національної поліції. Цього разу свавілля не витримала навіть перша особа суду.


Про це стало відомо зі звернення голови Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Олени Філь до ВРП (№1031/0/6-18).

За її словами, два працівника управління захисту економіки НП в Донецькій області своїми діями призвели до порушення роботи суду. У кабінеті керівника апарату вони намагались у незаконний спосіб (без пред’явлення ухвали слідчого судді, письмового розпорядження тощо) зібрати інформацію про відповідальну особу з організації роботи щодо запобігання корупції в суді, про подання декларацій суддею Софією Данилів та суддями у відставці Юрієм Пелепою і Станіславом Воробйовим. У відповідь на запитання голови суду щодо законності підстав збору вказаної інформації, поліцейські відмовились надати пояснення та показати будь-які документи, що уповноважують їх займатися такою діяльністю.

На прохання залишити будівлю працівники НП відреагували зневажливо та почали суперечку на підвищених тонах. Один з них намагався зателефонувати невідомій особі для отримання інструкцій щодо подальших дій.

О.Філь переконана, що такими діями вони намагалися вплинути, як на неї, так і на інших працівників з метою дискредитації та підриву авторитету міськрайсуду.

У цій заяві очільниця установи акцентувала увагу на тому, що закон має передбачати санкції проти осіб, які намагаються впливати на роботу суддів, та попросила ВРП вжити заходів для попередження проявів подібного втручання в здійснення правосуддя.