Закон і Бізнес


17 суддів ВАС готові перевестися до КААС


06.03.2018 14:43
5961

Судді Вищого адміністративного суду України повідомили сьогодні на засіданні ВККС, де саме хочуть продовжити свою кар’єру. При цьому шість суддів заяви на переведення не подавали і на засідання Комісії не з’явилися.


У загальному списку на переведення до іншого суду того самого або нижчого рівня без конкурсу зазначено 26 суддів ВАС. Але члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів відклали розгляд питання щодо судді Тетяни Весельської. Крім того, 2 березня надійшла заява від Костянтина Винокурова з проханням відкласти розгляд його питання у зв’язку з відпусткою по догляду за дитиною, передає кореспондент «ЗіБ».

Про бажання продовжити роботу в Києві, а саме в Київському апеляційному адміністративному суді заявили 17 суддів. З них четверо готові розглядати Київський апеляційний господарський суд. Але, нагадаємо, туди бажаючих, зокрема з Вищого господарського суду, більше ніж вакантних місць.

Суддя ВАС Анатолій Загородній має однаковий стаж як в адміністративній, так і загальній юрисдикції, тож готовий на зміну спеціалізації. А суддя Юрій Рецебуринський висловив бажання працювати у цивільній спеціалізації.

Причини залишитись у місті Києві у суддів переважно сімейні особисті. Є й дуже поважні: стан здоров’я близьких людей, які мають інвалідність і лікуються в київських закладах охорони здоров’я. Судді-кияни не хочуть залишати батьків поважного віку. Проти переїзду і ті судді, які мають неповнолітніх дітей, через труднощі в разі зміни місця проживання та зміни закладів освіти дітьми.

Заслухавши суддів, ВККС оголосила перерву до прийняття рішення стосовно всіх суддів вищих судів та ВСУ.

Закон і Бізнес