Закон і Бізнес


Українці не сприймають рішення не на їхню користь, – В.Данішевська


02.03.2018 17:09
5688

Головна проблема забезпечення незалежності судів полягає в тому, що українці не здатні сприймати рішення суду, ухвалені не на їхню користь.


Таку думку висловила Голова Верховного Суду Валентина Данішевська під час обговорення першої Щорічної доповіді Вищої ради правосуддя про стан забезпечення незалежності суддів в Україні.

«Незалежність — це питання, яким ми повинні займатися не щороку, а щодня, щохвилини. Незалежності судів хочуть усі. Запитайте у впливового політика чи звичайного громадянина: «Ви хочете, щоб суд був незалежним?». І кожен скаже, що хоче», – зазначила В.Данішевська.

Водночас вона наголосила, що в Україні це бажання особливе: кожен хоче, щоб суд був незалежним від його опонента. «Коли ж ідеться про власний інтерес, то кожен хоче вплинути на суд, аби останній задовольнив саме його вимоги», – додала Голова ВС.

Що В.Данішевська запропонувала громадськості, на чию підтримку розраховують судді в питанні незалежності і чому ВРП не може впоратися із захистом суддів, дізнайтеся зі свіжого випуску газети «Закон і Бізнес».

Закон і Бізнес