Закон і Бізнес


ДСАУ слід починати навчання працівників ССО, – думка


01.03.2018 10:39
4492

Наступними кроками в реалізації пілотного проекту зі створення в судах сучасної охоронної системи має бути розробка Правил безпеки суду, Порядку перебування громадян у суді, Правил пожежної безпеки, Порядку реагування на надзвичайні події у суді.


На цьому наголосив радник з питань верховенства права Консультативної місії Європейського Союзу Маркус Ролофс на зустрічі з представниками Державної судової адміністрації України, передає «Закон і Бізнес».

Також, на його думку, слід починати навчання відповідальних працівників суду та працівників судової охорони, встановлювати технічні засоби забезпечення безпеки тощо.

«Люди, які працюють в суді, мають відповідати за свої дії та розуміти, що саме вони формують ставлення до суду», – зазначив М.Ролофс.

У свою чергу голова ДСАУ Зеновій Холоднюк поінформував представників КМЄС про стан приміщень судів, що розташовані в місті Львові, де триває реалізація пілотного проекту із створення європейської моделі сучасної системи забезпечення безпеки судів.

М.Рофолс повідомив, що вже розпочата реєстрація нового проекту КМЄС у Мінекономрозвитку, у межах якого буде реалізовано пілотний проект створення в судах системи забезпечення безпеки. Кінцевим терміном реалізації вказаного проекту КМЄС визначено травень 2019 року.

Закон і Бізнес