Закон і Бізнес


Засідання ВРП 1 березня 2018 року (порядок денний, відео)


01.03.2018 10:01
3788

Під час засідання 1 березня Вища рада правосуддя розглядає матеріали про звільнення суддів, відсторонення від здійснення правосуддя, про несумісність, а також повідомлення про втручання в діяльність суддів і висновки членів ВРП.


Порядок денний № 14

засідання Вищої ради правосуддя

1 березня 2018 року

1. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

у зв’язку з поданням заяви про відставку:

1. Грєхова Анатолія Станіславовича – судді господарського суду Київської області;

2. Криворученка Дмитра Парфентійовича – судді Чернігівського районного суду Чернігівської області.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

у зв’язку з поданням заяви про відставку:

3. Жекова Володимира Івановича – судді Одеського апеляційного господарського суду

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Волковицька Н.О.)

2. Розгляд подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Дарницького районного суду міста Києва ЦИМБАЛ Ірини Костянтинівни від здійснення правосуддя на чотири місяці з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді, направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

3. Розгляд провадження щодо вимог законодавства про несумісність стосовно судді Донецького окружного адміністративного суду СКРІПНІКА Анатолія Івановича, відкритого за зверненням Міністерства юстиції України.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

4. Розгляд повідомлення судді Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ВІКТОРОВИЧ Наталі Юльянівни про втручання у її діяльність щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Мамонтова І.Ю.)

5. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) за повідомленнями голови господарського суду Миколаївської області Василяки Костянтина Леонідовича та судді господарського суду Миколаївської області Давченко Тетяни Миколаївни про втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя;

2) за повідомленням судді Васильківського міськрайонного суду Київської області Корнієнка Сергія Валерійовича про втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

6. Різне.

Закон і Бізнес