Закон і Бізнес


Німецький суд дозволив містам забороняти рух дизельних авто


27.02.2018 17:35
4195

Сьогодні, 27 лютого, федеральний адміністративний суд у Лейпцизі дозволив владі німецьких міст запроваджувати заборону на рух дизельних автомобілів задля обмеження забруднення повітря.


Як повідомляє Deutsche Welle, ухвала суду не встановлює прямої заборони на рух дизельних авто, але дає змогу містам впроваджувати її без застосування федерального законодавства.

Екологічна ініціатива з охорони довкілля Німеччини (DUH), яка давно добивалася, щоб насамперед міська влада Штутгарту та Дюссельдорфу активніше боролася зі шкідливими викидами, високо оцінила рішення суду і назвала це «чудовим днем для чистого повітря в Німеччині»

До цього суд у Штутгарті вирішив, що заборона на в'їзд дизельних авто є найефективнішим засобом для поліпшення чистоти повітря і охорони здоров’я в окрузі.

Однак проти впровадження заборони на рух дизельних авто виступив німецький уряд, пише Reuters. Скептики висловлюють побоювання, що заборона розлютить мільйони водіїв та призведе до проблем з рухом транспорту в містах. На думку чиновників, така заборона може паралізувати роботу автобусних компаній, служби збору сміття та торговців, які здебільшого послуговуються саме дизельним транспортом.

Закон і Бізнес