Закон і Бізнес


В Одесі пройде V турнір із судових дебатів Ultima Ratiо


Фото: onucivil.com.ua

27.02.2018 16:42
5210

3–4 березня в Одеському апеляційному господарському суді відбудеться фінал ювілейного V Всеукраїнського турніру з класичних судових дебатів «Ultima Ratiо».


Переможці перших двох відбіркових етапів змагатимуться за звання кращої команди України та можливість проходити стажування в провідних юридичних компаніях України.

Формат турніру вже п’ятий рік поспіль незмінний – повністю відтворює реальні судові засідання в приміщеннях апеляційного господарського суду. Команди студентів-правознавців з двох осіб презентують умовним колегіям суддів позиції позивача та відповідача за заданою фабулою в галузі господарського права.

Відбіркові етапи пройшли на базі осередків Ліги студентів «Асоціації правників України»: у Миколаєві, Києві, Одесі, Дніпрі та Харкові. Переможці відбіркових турів отримали декілька привілеїв: автоматично потрапили до фінальної сітки турніру з форою в 4 бали та отримали право на безоплатну участь.

«Ultima Ratiо» з кожним роком набирає популярність: все більше учасників з різних куточків держави виявляють намір взяти участь у змаганнях. Це говорить про прагнення студентів до вдосконалення навичок майбутньої юридичної професії, їх бажання вміти переконувати і аргументовано доводити свою позицію. Турнір дає змогу учасникам спробувати на смак майбутню професію та в подальшому впевненіше себе почувати при працевлаштуванні», – зазначає Олександр Байдерін, адвокат, керуючий партнер Юридичної компанії «CLS», що є генеральним партнером заходу.

Кожен з учасників вступить у боротьбу за звання кращого оратора турніру. На переможців чекають грошові винагороди та подарункові сертифікати.

Організаторами турніру традиційно є Ліга студентів АПУ та Одеський апеляційний господарський суд. Незмінним регіональним партнером заходу є Адвокатське об’єднання «Сергет та Партнери».

Детальна інформація – в соціальній мережі Facebook за посиланням.

Закон і Бізнес