Закон і Бізнес


Судді ВСС готові перевестися до київських судів або до ВС


27.02.2018 13:34
6141

Вища кваліфікаційна комісія суддів розглянула питання щодо можливості переведення суддів Верховного Суду України та Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ до інших судів без конкурсу.


Як повідомив журналіст «ЗіБ», початку ВККС зняла з розгляду питання щодо переведення судді ВСУ Валентини Сімоненко та судді ВСС Сергія Слинька. Це пов'язано з тим, що стосовно цих двох суддів Вища рада правосуддя внесла подання Президентові про призначення їх суддями Верховного Суду (В.Сімоненко – до Касаційного цивільного суду у складі ВС, С.Слинька – до Касаційного кримінального суду у складі ВС).

Усі судді ВСУ не з’явилися на засідання і попросили відкласти розгляд питання до того часу, поки Конституційний Суд не вирішить долю ВСУ.

Із 26-ти суддів ВСС восьмеро не з’явилися на засідання. Ті, хто прибув, висловлювали побажання залишитися працювати в столиці. Більшість суддів ВСС хоче продовжити кар’єру в Апеляційному суді м.Києва, дехто – в Апеляційному суді Київської області.

А от Наталія Квасневська попросила комісію перевести її до Печерського районного суду м.Києва. Двоє суддів (Валентин Зубар та Лоліта Романець) не проти, щоб їх перевели до нового Верховного Суду, «якщо ВККС вирішить, що це можливо зробити».

Комісія заслухала «кар'єрні довідки» 12 суддів ВСУ та 26 суддів ВСС. Утім, рішення про переведення цих суддів не прийняла. ВККС оголосила перерву в засіданні.

1 та 6 березня вона ще розгляне питання про переведення суддів Вищого адміністративного та Вищого господарського судів. Потім співставить «спектр вакансій», які є в судах, з побажаннями суддів та прийме рішення щодо переведення відразу всіх суддів, які залишилися у ВСУ, ВСС, ВАС та ВГС.

Закон і Бізнес