Закон і Бізнес


Купання в каламутті

Готелям Філіппін заборонили скидати в океан стічні води


Білосніжні пляжі Боракаю контрастують з брудною піною, в якій доводиться купатися відпочивальникам.

№8 (1358) 24.02—02.03.2018
4969

На філіппінському острові можуть закрити понад половину туристичних закладів через порушення екологічних норм. Як з’ясувала перевірка, всі вони скидають каналізаційні води просто в океан.


Влада Філіппін стикнулася з безпрецедентним рівнем забруднення найкращого курорту — острова Боракай зі знаменитими білосніжними піщаними пляжами. Чиновники пообіцяли закрити 300 готелів після того, як президент країни Родріго Дутерте назвав Боракай «вигрібною ямою» і заявив, що туристи плавають у морі, забрудненому нечистотами.

Р.Дутерте звернув увагу на забруднення довкілля на острові в середині лютого. Незабаром чиновники міністерства навколишнього середовища підтвердили, що близько 300 туристичних об’єктів, розташованих на острові площею 1000 га, використовували дренажну систему для скидання неочищених стічних вод в океан.

51-му готелю вже видані офіційні попередження про порушення екологічних норм. «Ми даємо два місяці на виконання вимог закону, інакше готелі будуть закриті», — цитує Channel News Asia повідомлення відомства.

Боракай — невеликий тропічний острів у складі центральної частини Філіппінського архіпелагу за 300 км від Маніли. Це один з найбільш затребуваних туристичних напрямків Філіппін. Щорічно острів відвідують приблизно 2 млн любителів дайвінгу і кайтсерфінгу. Тут розташовано близько 500 туристичних об’єктів.