Закон і Бізнес


Кабінет медіації відкрито і в Київському райсуді міста Одеси


22.02.2018 13:27
4586

В Одесі з’явилося більше можливостей врегулювати спір у позасудовому порядку. Услід за ОАГС відкрито кабінет медіації і в Київському районному суді міста Одеси.


Як повідомила «ЗіБ» прес-служба суду, на відкритті кабінету суддя-спікер суду Володимир Петренко зазначив, що після ухвалення змін до процесуального законодавства, однією з важливих новацій стало запровадження інституту «врегулювання спору за участю судді».

«Вказаний інститут є формою альтернативного способу вирішення спору, направлений на сприяння оперативному, об'єктивному та компетентному вирішенню спорів на засадах примирення сторін конфлікту та покликаний зменшити судове навантаження на суддів і скоротити час на розгляд справ», – наголосив В.Петренко.

Президент Української академії медіації Тетяна Барабаш ознайомила зі шляхами реалізації цього проекту в пілотних судах.

«В рамках проекту по всій Україні будуть проводитися тренінги для адвокатів та суддів. Окремо будуть проводитись тренінги для суддів пілотних судів, адже «медіація» – це абсолютно новий термін для людей. Саме тому судді повинні знати, як запропонувати медіацію учасникам процесу, на якій стадії процесу та в який спосіб», – розповіла віце-президент Української академії медіації Луїза Романадзе.

Кабінет медіації працюватиме до вересня 2018 року в приміщенні суду (вул. Варненська, 3б, зал №8) за таким розкладом: понеділок, вівторок, четвер – з 9:30 до 13:00; середа, п’ятниця – з 14:00 до 17:30.

У кабінеті медіації відвідувачі зможуть безкоштовно отримати інформацію про процедуру медіації; проконсультуватися щодо можливості вирішення наявного спору за допомогою медіації; взяти участь у процедурі медіації.

Проект реалізується Українською академією медіації за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Закон і Бізнес