Закон і Бізнес


НАЗК атакує


№8 (1358) 24.02—02.03.2018
110107

Що дозволяють собі співробітники новостворених антикорупційних відомств, та чи впливає це на їхній статус і працевлаштування? Про нетривіальний випадок використання антикорупційних повноважень повідомили з Києва.


Суддя Дарницького районного суду м.Києва Поліна Коляденко у заяві до Вищої ради правосуддя (№678/0/6-18) повідомила, що після розгляду справи та визнання відповідача винним у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ч.1 ст.130 Кодексу про адміністративні правопорушення) зазнала тиску.

На особистий номер її помічника зателефонувала особа, яка представилася дружиною відповідача і попросила надати інформацію у справі. Після отримання відмови жінка повідомила, що є працівником НАЗК і наполегливо вимагала інформацію.

Того ж дня на особистий номер помічника судді зателефонувала інша особа, яка почала погрожувати, що на суддю подадуть скаргу до ВРП. П.Коляденко підкреслила: особа знала про те, що рішення прийняте й перебуває в процесі виготовлення, і вимагала повідомити дату наступного судового засідання.

Номер, з якого телефонували помічнику судді, належить голові Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак.

На думку П.Коляденко, такі дії свідчать про спроби тиску на неї з метою позапроцесуального скасування вказаного рішення. Про особливу зухвалість такого тиску свідчить те, що вказані дії вчинені, за словами судді, радником голови НАЗК.