Закон і Бізнес


Уважність понад усе


№8 (1358) 24.02—02.03.2018
5300

Чому важливо уважно готувати документи при поданні позову до суду та як повинен реагувати позивач на зауваження щодо оформлення його доказів? Про це можемо дізнатися з чергового звернення до Вищої ради правосуддя.


Суддя Луганського окружного адміністративного суду Тетяна Смішлива у зверненні до ВРП (№673/0/6-18) повідомила, що під час розгляду провадження за позовом до Біловодського управління Пенсійного фонду виявила у переліку поданих документів невідповідність вимогам Кодексу адміністративного судочинства.

Зокрема, у позові не було зазначено реєстраційного номера облікової картки платника податків, паспортних даних та відомостей про перебування на обліку у Біловодському управлінні ПФУ. Суддя дала позивачеві час на виправлення недоліків. Проте пенсіонер направив до суду не лише заяву про усунення недоліків, але й скаргу на суддю з вимогою притягнути її до дисциплінарної відповідальності.

У листі до ВРП Т.Смішлива наголосила, що подання учасником провадження скарг на дії судді до закінчення розгляду справи має ознаки тиску з метою прийняття необхідного для позивача рішення та є втручанням у здійснення правосуддя.

Це не перший подібний випадок у Луганській області, оскільки деякі судді звернулися до Ради з ідентичними заявами.