Закон і Бізнес


Засідання ВРП 20 лютого 2018 року (порядок денний, відео)


20.02.2018 10:01
4423

Під час засідання 20 лютого Вища рада правосуддя розглядає матеріали про внесення подання про відрядження суддів, оскарження притягнення до відповідальності та повідомлення про втручання в діяльність служителів Феміди.


Порядок денний № 11

засідання Вищої ради правосуддя

20 лютого 2018 року

1. Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про відрядження суддів:

1. Грузман Тетяни Володимирівни – до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

2. Круглікової Алли Вікторівни – до Солом’янського районного суду міста Києва.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бойко А.М.)

3. Коліщук Зоряни Миколаївни – до Жидачівського районного суду Львівської області.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гречківський П.М.)

4. Ісаєвої Діани Аркадіївни – до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Шапран В.В.)

2. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

у зв’язку з поданням заяви про відставку:

1. Неганової Наталії Володимирівни – судді Подільського районного суду міста Києва.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

3. Розгляд питання про звільнення РАДЧЕНКО Еллі Анатоліївни з посади судді Сихівського районного суду міста Львова на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 18 жовтня 2017 року № 3313/3дп/15-17.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

4. Розгляд питання про звільнення СКРІПНІКА Анатолія Івановича з посади судді Донецького окружного адміністративного суду на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 грудня 2017 року № 4242/1дп/15-17.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

5. Розгляд скарги судді Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області БОРИСОВА Сергія Анатолійовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 серпня 2017 року № 2398/2дп/15-17 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

6. Розгляд скарги заступника керівника Кельменецької місцевої прокуратури Чернівецької області ГІНГУЛЯКА Юрія Васильовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 15 листопада 2017 року № 279дп-17 про накладення на нього дисциплінарного стягнення.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

7. Розгляд скарги прокуратури Закарпатської області на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 6 вересня 2017 року № 89дп-17 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури слідчого управління прокуратури Закарпатської області ЦАРЯ Івана Івановича.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Волковицька Н.О.)

8. Розгляд повідомлення судді господарського суду Закарпатської області БОБРИК Ганни Йосипівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Шапран В.В.)

9. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) за повідомленням судді Миронівського районного суду Київської області ПОЛІЩУКА Андрія Сергійовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя;

2) за повідомленням судді Новобузького районного суду Миколаївської області УМАНСЬКОЇ Ольги Вікторівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

10. Різне.

Закон і Бізнес