Закон і Бізнес


ВРП погодилася, що КДКП не уповноважена перевіряти декларації прокурорів


15.02.2018 15:02
4420

Прокурор поскаржився на колегу, мовляв, той не задекларував будинок та допустив неточність у зазначенні джерела доходу від підприємницької діяльності дружини. Однак дисциплінарне провадження закрили, бо КДКП не уповноважена перевіряти декларацію прокурора.


Вища рада правосуддя на засіданні розглянула зазначену скаргу прокурора Черкаської області Сергія Овчаренка на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 30 серпня 2017 року №83дп-17 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурора Корсунь-Шевченківського відділу Звенигородської місцевої прокуратури Черкаської області Володимира Павленка, передає «ЗіБ».

При цьому ВРП погодилася, що насправді КДКП не має повноважень на здійснення контролю та перевірки декларації, зокрема поданої прокурором В.Павленком. Такі повноваження має Національне агентство з питань запобігання корупції. Однак у матеріалах, долучених до скарги прокурора С.Овчаренка, зазначено, що НАЗК прийняло рішення про відмову у проведенні повної перевірки щорічної декларації В.Павленка. Тобто НАЗК «не надано висновку, який би свідчив про порушення прокурором В.Павленком вимог законодавства, а саме неподання відомостей про наявний у нього будинок та неправильне відображення джерела доходу від підприємницької діяльності дружини».

«У зв’язку із цим не потребують перевірки твердження, зазначені у скарзі на рішення Комісії від 30 серпня 2017 року № 83дп-17, та висновки Комісії, викладені у цьому рішенні, щодо наявності чи відсутності підстав для накладення на прокурора Павленка В.В. дисциплінарного стягнення», – підсумував  член ВРП Вадим Беляневич.

Тож ВРП залишила без змін рішення Комісії про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурора.

Закон і Бізнес