Закон і Бізнес


Керівників європейських адвокатур поінформували про галузеві реформи в Україні


09.02.2018 13:19
3634

В Україні є загрози для професії адвоката через можливу ліквідацію ефективної системи органів адвокатського самоврядування без будь-яких на це підстав.


На це звернув увагу заступник голови Національної асоціації України, Ради адвокатів України Валентин Гвоздій, під час виступу на 46-ій Конференції президентів європейських адвокатур, що походить зараз у Відні, передає «ЗіБ». Темою цьогорічної конференції є «Незалежність адвокатури від держави».

Прикметно, що вперше за 46 років проведення конференції Україна отримала право виступу, аби поінформувати лідерів європейських адвокатур про стан реформування галузі в Україні.

«Європа уважно спостерігає за процесом проходження законопроекту (проект нового Закону про адвокатуру та адвокатську діяльність, - прим. ред). НААУ проводить ряд зустрічей на «полях» конференції та в приватних розмовах доносить інформацію лідерам професії в Європі про позитив та можливий негатив законотворчого процесу», – зазначив В.Гвоздій.

За інформацією організаторів заходу, понад 200 учасників з усіх регіонів Європи, а також представники міжнародних адвокатських організацій, беруть участь у Конференції президентів європейських адвокатур у Відні 8–10 лютого. Серед присутніх генеральний прокурор Австрії, міністр юстиції Австрії, голова верховного суду Австрії та інші високопосадовці.

Закон і Бізнес