Закон і Бізнес


Скринька з сюрпризами

Ярмарок проектів ААУ


№6 (1356) 10.02—16.02.2018
КАТЕРИНА БЄЛЯЄВА
5316

Аби адвокати мали змогу здобувати нові знання та ознайомлюватись із новинками професії, Асоціація адвокатів України запланувала проведення цілої низки заходів — форумів, засідань комітетів, круглих столів. Цього року наголос робиться на інтерактивному поданні інформації.


Цьогоріч ААУ стала новатором у презентації подій, запланованих до проведення протягом року. Усі заходи були представлені їх організаторами під час однієї зустрічі, ознаменованої «Ярмарок проектів ААУ». Під час презентації адвокати дізнались про плани асоціації, а також про річний абонемент, що дає змогу компаніям направляти по одній людині на всі проекти протягом року.

Першим заходом, запланованим ААУ на березень, стане І Судовий форум. Його унікальність у тому, що на відміну від судових форумів, які проводяться іншими громадськими організаціями, цей форум розкриє зміни у судовій царині саме з позиції адвоката. Від провідних фахівців з судочинства адвокати отримають поради та рекомендації, як не загубитись в законодавчих змінах та забезпечити ефективний захист своїх клієнтів.

На квітень заплановано проведення ІІІ аграрного форуму з правових питань. Його «фішкою» стане запрошення представників великого аграрного бізнесу, які поділяться своїми очікуваннями від адвокатури, а можливо, і запросять когось з адвокатів до співпраці.

На VII всеукраїнський форум з публічного права та фінансово-банківських питань будуть запрошені міжнародні експерти та представники банків.

V регіональний форум «Таврійські зорі» пройде під егідою Херсонського відділення АПУ. Організатори обіцяють обговорити стратегію і тактику адвоката при захисті інтересів імпортерів, в митних справах, в справах про порушення патентних прав в міжнародному арбітражному процесі.

Доповідачі VIII Щорічного форуму «Формула успіху: стандарти адвокатської діяльності» торкнуться питань розвитку юридичного бізнесу, оптимізації бізнес-процесів, побудови взаємовідносин з клієнтами, а також адвокатської репутації. Планується, що серед спікерів будуть представлені не лише юристи, а й представники інших професій – бізнес-тренери, викладачі акторської майстерності тощо.

ІІ Податковий форум, запланований на листопад, охопить останні новації у податковій царині.

Завершальним форумом року стане VII Щорічний зимовий форум з кримінального права і процесу. Його організатори обіцяють мінімум теорії. До доповідей будуть запрошені правоохоронці, представники пенітенціарної служби, закордонні гості. Крім того, на відвідувачів заходу чекає сюрприз – організатори планують запросили осіб, які неодноразово відбували кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі, аби ті могли розповісти про те, як бачать роботу адвоката.

Ще одним масштабним заходом стане конкурс «Адвокат року 2018» Нагородження конкурсантів заплановане на початок жовтня. Відмінністю цьогорічного конкурсу від попередніх стане те, що у кожній номінації буде по 5 переможців, а сам конкурс висвітлюватимуть не лише юридичні, а й інші засоби масової інформації.

Протягом року проводитимуться заходи, організовані комітетами ААУ. Цьогоріч в асоціації запровадили своєрідний експеримент – комітет з кримінального права та процесу очолили одразу 3 співголови. Тож, сподіваються у ААУ та у самому комітеті, робота стане набагато продуктивнішою. На 2018 р. засідання «кримінального» комітету заплановані щомісяця.

У ААУ запрошують адвокатів приєднатись до роботи комітетів, або ж повідомляти останні про теми, які цікавлять професійне товариство. Голови комітетів упевнені, що зворотна комунікація є запорукою успішної роботи.