Закон і Бізнес


Конфіденційність: фахово про головне


№49 (1088) 08.12—14.12.2012
1853

Міжнародна асоціація професіоналів з питань захисту персональних даних (IAPP) зібрала понад 350 провідних фахівців-практиків у цій сфері з усього світу для цілеспрямованого обговорення і спілкування на Європейському конгресі IAPP з питань захисту персональних даних у Брюсселі (Бельгія).


Програма заходу передбачала проведення серії дискусій під назвою «Поговоримо про конфіденційність» і більше тридцяти секційних засідань. У рамках конгресу делегати мали можливість почути виступи іноземних професіоналів з питань конфіденційності інформації.

Серед учасників заходу — ЮФ «Василь Кісіль і партнери». Експерти фірми (до речі, єдині представники від України та СНД) використали платформу конгресу для того, щоб обговорити з іноземними делегатами з’їзду розвиток українського законодавства з питань конфіденційності.

Фахівці фірми зазначили, що у зв’язку з постійним розвитком європейського законодавства у сфері захисту персональних даних пропоновані загальні нормативи стосовно захисту таких даних стануть ключовим документом, що матиме значний вплив на бізнес, зокрема, підприємствам буде потрібно збільшити ресурси, що виділяються для забезпечення дотримання конфіденційності.

Нагадаємо, IAPP — найчисленніше та найбільше співтовариство експертів з питань конфіденційності інформації, яке є «точкою доступу до тематичних ресурсів».