Закон і Бізнес


Перше засідання Великої палати ВС не обійшлося без курйозів


08.02.2018 09:02
11609

Велика Палата Верховного Суду під головуванням секретаря Всеволода Князєва провела перші судові засідання за участі сторін у справах. Попри низку розглянутих справ, близько 10 справ довелося відкласти через відсутність автентичного перекладу рішення ЄСПЛ.


Про це повідомляє прес-служба ВС, передає «Закон і Бізнес».

Так, судді ВП ВС розглянули у відкритому судовому засіданні заяви про перегляд судових рішень у справах, в яких Європейський суд з прав людини визнав порушення Україною Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Як уточнили у прес-службі ВС, ідеться про рішення ЄСПЛ у справах «Лазаренко та інші проти України» від 27 червня 2017 року («Lazarenko and Others v. Ukraine», заяви № 70329/12 та 5 інших) і «Яворовенко та інші проти України» від 17 липня 2014 року («Yavorovenko and Others v. Ukraine», заяви № 25663/02 і 30 інших).

Судді ВП ВС повернули зазначені справи заявників для перегляду в суди апеляційної та касаційної інстанцій.

Водночас через невиконання Міністерством юстиції України ухвал суддів про витребування автентичного перекладу рішення ЄСПЛ у справі «Бурмич та інші проти України» розгляд близько 10 справ було відкладено.

Закон і Бізнес