Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 5–10 лютого


05.02.2018 09:00
3105

Цього тижня у столиці відкриється ІІ міжнародна конференція «Зловживання правами у податкових правовідносинах», а також пройде «Ярмарок проектів ААУ». Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


5 лютого

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона запланувала розгляд 4-х дисциплінарних справ та 23 скарг на дії суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій. Вона має визначитися з результатами первинного кваліфікаційного оцінювання судді Київського апеляційного адміністративного суду.

У столиці розпочнеться 5-денна підготовка суддів місцевих господарських судів. Аналогічний захід для суддів місцевих загальних судів стартуватиме в Одесі. Навчання проводить Національна школа суддів.

6 лютого

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона вивчить матеріали щодо внесення подання Президентові про призначення одного судді та 3-х суддів має відправити у відставку. Крім того, буде розглянуто 2 скарги на рішення другої дисциплінарної палати ВРП та 5 повідомлень про втручання в діяльність суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у пленарному режимі. Планується переглянути рішення колегій ВККС щодо допуску осіб до участі в доборі кандидатів на посаду судді та конкурсі на зайняття посад у Вищому суді з питань інтелектуальної власності.

У столиці відкриється ІІ міжнародна конференція «Зловживання правами у податкових правовідносинах». Форум організовують Асоціація податкових радників спільно з Асоціацією адміністративних суддів, Національною асоціацією адвокатів України та платформою податкових знань TaxLink.

7 лютого

У Києві пройде «Ярмарок проектів ААУ». На ньому Асоціація адвокатів України представить усі проекти та презентує цікаві партнерські програми ААУ.

Працюватиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона планує розглянути 5 дисциплінарних справ та проаналізувати 12 скарг на дії суддів.

8 лютого

Засідатиме Вища рада правосуддя. У порядку денному значиться розгляд 2-х скарг на рішення дисциплінарних палат та одного повідомлення про втручання у правосуддя, що надійшло з Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

В Одесі пройде семінар «Захист права на свободу мирних зібрань і свободу об’єднання з іншими особами за практикою Європейського суду з прав людини». Навчання для суддів окружних адміністративних та місцевих загальних судів організовує Одеське регіональне відділення Національної школи суддів.

У Києві працюватиме секція судових експертів Асоціації правників України. Обговорюватиметься практика призначення, проведення та використання висновків фоноскопічної експертизи.

9 лютого

Засідатиме Вища кваліфікаційна комісія суддів. Вона має розглянути питання щодо притягнення 2-х суддів до дисциплінарної відповідальності.

У Тернополі збереться круглий стіл «Що чекає на кримінальне провадження в 2018 році?». Його організовують відділення Асоціації правників України в Тернопільській області та комітет АПУ з кримінального та кримінально-процесуального права.

10 лютого

У Рівному обговорять окремі аспекти оренди землі та укладення договорів. Цей круглий стіл збирають відділення Асоціації правників України у Рівненській області та Рада адвокатів Рівненської області.

Закон і Бізнес