Закон і Бізнес


Суддя Л.Гольник не порушила вимог щодо несумісності, – ВРП


01.02.2018 15:15
5275

Вища рада правосуддя визнала відсутніми порушення вимог щодо несумісності суддею Октябрського районного суду міста Полтави Лариси Гольник, яка взяла участь у програмі телеканалу з Міхеілом Саакашвілі.


Рішення стосовно Л.Гольник ВРП ухвалила сьогодні на засіданні, передає «ЗіБ».

Як повідомила член ВРП Тетяна Малашенкова, у заяві адвокат Олександр Ковжога зазначав, що суддя Л.Гольник займається політичною діяльністю, що прямо заборонено чинним законодавством. Зокрема, заявник у виступі перед членами ВРП згадав про участь судді в телепрограмі на телеканалі «ZIK» разом з М.Саакашвілі.

Однак за результатами проведеної у ВРП перевірки, Т.Малашенкова дійшла висновку, що «не встановлено обставин, які б свідчили про належність судді Октябрського районного суду міста Полтави Л.Гольник до політичної партії чи професійної спілки, виявлення прихильності до них, участь судді у політичних акціях, мітингах, страйках, а тому відсутні підстави для висновку про те, що суддя Гольник Л.В. порушила вимоги щодо несумісності, встановлені частиною четвертою статті 54 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Тож ВРП ухвалила визнати відсутніми порушення вимог щодо несумісності суддею Л.Гольник.

Закон і Бізнес