Закон і Бізнес


Юристи обговорять зупинення реєстрації податкових накладних


01.02.2018 09:03
3585

Сьогодні Комітет з податкового та митного права Асоціації правників України проведе круглий стіл «Зупинення реєстрації податкових накладних – чи вирішать нові правила старі проблеми?».


Як повідомили в АПУ, на заході обговорюватиметься проект Постанови КМУ «Про затвердження порядку визначення підстав та механізмів зупинення реєстрації, реєстрації зупинених податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та розгляду скарг на рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування».

Експерти планують розглянути такі питання:

1. Обговорення Проекту постанови Кабінету Міністрів України, відповідно до п.201.16 ст.201 Податкового кодексу України (щодо вставлення порядку та підстав зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування).

2. Можливості платника податку здійснення захисту щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено до 1 грудня 2017 року.

3. Подача пояснень та оскарження щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено після 1 грудня 2017 року.

В обговоренні візьмуть участь:

– інспектор Ради бізнес-омбудсмена в Україні Кирил Сластунов;

– начальник управління організаційної роботи щодо прийняття рішень про реєстрацію податкових накладних Департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем ДФС України Дмитро Мішалов;

– голова наукової ради Асоціації податкових радників Антон Поляничко;

– старший радник, керівник податкової практики АО «АК «Соколовський і Партнери» Наталія Куріленко;

– старший консультант податково-юридичного відділу КПМГ в Україні Роман Казінов;

– головний бухгалтер ТОВ «Атлас Копко» Лариса Крамаренко;

– керівник податкової практики юридичної компанії Jurimex Віта Форсюк;

– керуючий партнер юридичної компанії WinnerLex Анна Вінниченко;

– партнер адвокатського об`єднання КМ Партнери Інна Таптунова.

Модеруватиме захід голова комітету АПУ з податкового та митного права, старший партнер АО «АК «Соколовський і партнери» Тетяна Лисовець.

Докладніше про захід – тут.

Закон і Бізнес