Закон і Бізнес


Можливість торговельної співпраці із представниками 25 амбасад обговорили українські підприємці


30.01.2018 12:47
3664

Представники двадцяти п’яти торговельно-економічних відділів іноземних посольств, акредитованих в Україні, та чотирнадцяти представництв зарубіжних компаній провели переговори у форматі В2В із українськими підприємцями.


Можливість розповісти про експорт своєї продукції напряму торговим представникам та налагодити ділові контакти надала столичним бізнесменам Київська торгово-промислова палата. 25 січня відбулося шосте засідання Міжнародного трейд-клубу, передає «Закон і Бізнес».

Під час нетворкінгу 85 київських підприємств презентували свої інвестиційні проекти з широким діапазоном виробництва – від харчових продуктів та вин до металевих виробів. Іноземні дипломати ознайомились з економічним потенціалом підприємств та разом з українськими бізнесменами сформували дорожню карту подальшого співробітництва.

Представник посольства Ісламської республіки Пакистан Алла Семешко відзначила корисність В2В переговорів, що відбулися, та зізналася, що знайшла деякі цікаві проекти: «Пакистан зацікавлений в ринку України – від інструментів до побутової  хімії, виробів із шкіри, текстилю. У Пакистані багато молодих компаній, які шукають нові ринки збуту. Вони імпортують фрукти, овочі, зернові, бобові і їх товар набагато дешевший та якісніший порівняно з іншими. Будемо сподіватися на міцне співробітництво».

На думку представника українського сільгоспвиробника «Дельта Агро» Олександра Литвиненка, живе спілкування набагато спрощує комунікацію і досягнення бізнесових цілей. «Мої очікування від заходу виправдалися на 99%. 1% – моя провина, тому що для заходу не вистачило презентаційного матеріалу. Наскільки далі просуватиметься співпраця, залежить від зацікавленості зарубіжних країн в українському агросекторі, а саме у плодово-овочевому виробництві», – зауважив він.

Учасники заходу отримали видання «Експортери міста Києва», у якому сотня столичних підприємств-експортерів представили власну продукцію та виробничі можливості українською та англійською мовою.

КТПП також підготувала та видала юридичний гід для ведення бізнесу в Україні «Legal guide of doing business in Ukraine» англійською мовою, який також отримали керівники торговельно-економічних відділів іноземних посольств. Видання містить інформацію про особливості правового регулювання та правозастосовної практики для ефективного здійснення діяльності в рамках української юрисдикції.

Голова відділу з питань економіки Посольства Угорщини в Україні Андраш Кадар досить високо оцінив проведений захід: «Ми бачимо величезний потенціал, який ще не повністю використаний. Сподіваюся, що рівно через рік ми з радістю поділимося досягнутими успіхами», – зазначив він.

Довідково. Міжнародний Трейд-клуб об’єднує понад 60 дипломатичних та торгових представників зарубіжних посольств в Україні та українських підприємців. Засідання клубу є одним із найголовніших щорічних заходів, що організовує Київська торгово-промислова палата. Крім членів клубу, гостями засідань традиційно є народні депутати, представники уряду та київської влади.

Закон і Бізнес