Закон і Бізнес


Для перестраховки


№4 (1354) 27.01—02.02.2018
4667

Кому надавати кошти на підтримку сільськогосподарського страхування, визначатиме спеціально створене Державне агентство. Відповідні норми рекомендував прийняти парламентський комітет.


Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував прийняти за основу законопроект «Про державну підтримку сільськогосподарського страхування» (№ 6355-1). Водночас рекомендував під час доопрацювання до другого читання врахувати окремі положення проекту «Про внесення змін і доповнень до Закону «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» (№ 6355).

Рекомендований документ, зокрема, передбачає, що державна підтримка здійснюється шляхом надання субсидії для оплати частини страхового платежу. При цьому передбачено створення Держагентства сільгоспстрахування – юридичну особу публічного права.

Воно реалізуватиме державну політику в профільній сфері, розроблятиме порядок субсидіювання (затверджує Кабмін), стандартизуватиме страхові продукти. А також виконуватиме функції розпорядника коштів, що надаються державою, на підтримку сільгоспстрахування.

Проект № 6355 передбачає подальше існування Аграрного страхового пулу як єдиного добровільного об'єднання страховиків, які здійснюють страхування сільськогосподарської продукції з державною фінансовою підтримкою.