Закон і Бізнес


НААУ пропонує АП замінити 2 членів робочої групи з реформування адвокатури


23.01.2018 11:49
3570

НААУ просить включити до складу Робочої групи з питань реформування адвокатури, прокуратури та системи БПД чинного голову Ради адвокатів м.Києва Петра Рябенка та в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексія Бонюка.


Відповідний лист Національна асоціація адвокатів України надіслала заступнику голови Адміністрації Президента – координатору Ради з питань судової реформи Олексію Філатову 17 січня, передає «Закон і Бізнес».

У НААУ зазначили, що двоє членів нинішньої робочої групи не мають права на заняття адвокатською діяльністю. Ідеться про Інну Рафальську, яка 8 жовтня 2016 року достроково відкликана з посади голови Ради адвокатів м. Києва, та Андрія Вишневського, який з 19 квітня 2017 року не є директором Коордцентру з надання правової допомоги.

Як повідомили в НААУ, право на заняття адвокатською діяльністю адвоката І.Рафальської зупинено на підставі рішення дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Вінницької області від 17 серпня 2017 року.

«У відповідності до ч. 5 ст.31 Закону протягом строку зупинення права на заняття адвокатською діяльністю адвокат не має права її здійснювати та не може брати участь у роботі органів адвокатського самоврядування, у тому числі очолювати раду адвокатів регіону», – ідеться у листі НААУ. Тому НААУ просить виключити зі складу Робочої групи І.Рафальську, яка не є представником органу адвокатського самоврядування, натомість включити діючого голову Ради адвокатів міста Києва – Петра Рябенка.

Окрім того, у НААУ повідомили, що право на заняття адвокатською діяльністю А.Вишневського, який був включений до Робочої групи як діючий на той момент адвокат та директор КЦ БПД, припинено з 10 вересня 2015 року згідно з рішенням КДКА Київської області шляхом анулювання свідоцтва. Тому НААУ просить виключити його зі складу Робочої групи натомість включити в.о. директора КЦ БПД, адвоката О.Бонюка.

Нагадаємо, ради адвокатів з регіонів звернулися до Ради з питань судової реформи з вимогою запросити на засідання Робочої групи їхніх представників. Адвокати занепокоєні спробами змінити чинний закон «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» без врахування реальних потреб адвокатського самоврядування та позиції регіональних професійних спільнот

Закон і Бізнес