Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 22–26 січня


22.01.2018 09:01
3193

Цього тижня ВРП вивчатиме матеріали про призначення одного, відрядження 5 суддів та звільнення 6 суддів. У ВККС вирішуватимуть питання про подовження строку відрядження суддів. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


22 січня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Розглядатимуться питання про відкриття дисциплінарних справ за 15 скаргами на дії суддів.

Працюватиме палата з питань добору і публічної служби суддів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вона вирішуватиме питання про подовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації.

У Харкові відбудуться загальні збори суддів Донецького апеляційного господарського суду. Серед іншого розглядатиметься питання внесення змін до засад використання автоматизованої системи документообігу ДАГС.

У Києві та Дніпрі розпочнеться підготовка суддів місцевих загальних судів. Навчання, що проводить Національна школа суддів, триватиме 5 днів.

23 січня

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій. Вона продовжить розгляд матеріалів кандидатів, які виявили намір узяти участь у конкурсі на зайняття посад у Вищому суді з питань інтелектуальної власності. На цей день запросять ще 73 претендентів.

У Києві працюватиме комітет з кримінального та кримінально-процесуального права Асоціації правників України. Обговорюватимуться новели кримінального провадження: які з них дієві, а які варто було б доопрацювати.

У Харкові відбудеться семінар «Міжнародні освітні програми навчання та стажування за кордоном». Учасники заходу, який організовує відділення Асоціації правників України у Харківській області, дізнаються про можливості професійного розвитку.

24 січня

Засідатиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона планує розглянути 5 дисциплінарних справ та 11 скарг на дії суддів.

25 січня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона вивчить матеріали  щодо внесення подань Президентові про призначення одного та відрядження 5 суддів. Також Рада має визначитися зі звільненням 6 суддів на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції. Крім того, ВРП відреагує на повідомлення про втручання у правосуддя, що надійшли з Одеського апеляційного господарського суду, Господарського суду Харківської області та Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у пленарному складі. Розглядатимуться матеріали щодо 12 суддів для вирішення питання про надання рекомендацій з приводу призначення на посади.

У Києві збереться на засідання комітет з аграрного права Асоціації правників України. Обговорюватиметься доктрина «економічного примусу» в торгівлі сільськогосподарськими товарами.

26 січня

Працюватиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона планує вивчити матеріали 4-х дисциплінарних справ та розглянути 30 скарг на дії суддів.

В Одесі пройде семінар «Захист права на свободу мирних зібрань і свободу об’єднання з іншими особами за практикою Європейського суду з прав людини». Навчання для суддів окружних адміністративних та місцевих загальних судів організовує Одеське регіональне відділення Національної школи суддів.

У Чернівцях відбудеться семінар «Актуальні та проблемні питання виконання судових рішень». Захід, що проводить Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів, орієнтований на суддів місцевих судів.

Закон і Бізнес