Закон і Бізнес


У НААУ створять програму для оперативного пошуку адвокатів


19.01.2018 16:11
3933

У Національній асоціації адвокатів України розроблять електронну програму для оперативного пошуку та виїзду адвокатів у разі порушення гарантій адвокатської діяльності.


Таке рішення було прийнято на черговому засіданні Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності , передає «ЗіБ».

Зокрема, найближчим часом створять робочу групу адвокатів, яка й має забезпечити розробку інструменту швидкого пошуку адвоката для участі в слідчих діях.

Окрім цього, Комітет запланував розробити рекомендації щодо оподаткування адвокатської діяльності для осіб, які мають свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю та працюють у банківських установах.

Також під час засідання учасники ініціювали створити канал на YouTube, та вести блоги з надання практичних рекомендацій адвокатам з приводу захисту їхніх прав.

З-поміж іншого голова Комітету Ганна Боряк запропонувала розробити Меморандум про співробітництво з міжнародною громадською організацією «Міжнародний суд ООН» (International Court of Justice).

Наступне засідання Комітету відбудеться 19 лютого.

Закон і Бізнес