Закон і Бізнес


У Британії пропонують ввести податок на одноразові стаканчики


Фото: Fotolia / jbd30

06.01.2018 11:34
3953

У Великій Британії пропонують ввести збір в 25 пенсів (близько 10 гривень) за використання в кав’ярнях одноразових стаканчиків, щоб зменшити кількість відходів.


Про це повідомляє Sky News.

З ініціативою введення так званого «збору за латте» виступив комітет палати громад з аудиту навколишнього середовища, заявивши в оприлюдненій у п’ятницю доповіді про те, що щорічно у Великій Британії викидається 2,5 млрд одноразових стаканчиків від кави, що веде до забруднення природи.

При цьому ініціатори зазначили, що на одноразові кавові стаканчики тонко наноситься пластик. Але тільки 4 компанії у Великобританії можуть відокремити пластикову плівку, накладену на внутрішню частину паперового стаканчика. У результаті переробляється лише 6 млн стаканчиків – 0,25%.

У Комітеті кажуть, що всі одноразові стакани мають бути перероблені до 2023 року – в іншому випадку уряд повинен втрутитися і заборонити їх використання.

«Комітет закликає уряд ввести «збір за латте» у розмірі 25 пенсів для одноразових кавових стаканів, з тим щоб використовувати отримані кошти на поліпшення британської інфраструктури переробки та удосконалення переробних заводів», – ідеться в доповіді Комітету.

До речі, як повідомило видання, деякі кафе нині пропонують клієнтам знижки за використання ними власних багаторазових чашок. Але ними користуються лише від 1 до 2% клієнтів.

Закон і Бізнес