Закон і Бізнес


НШСУ оприлюднила календарні плани підготовки суддів у 2018 році


05.01.2018 09:17
9837

НШСУ розмістила календарні плани проведення підготовки суддів у 2018 році в містах Дніпрі, Києві, Львові, Одесі, Харкові та Чернівцях.


Про це йдеться  на офіційному веб-сайті Національної школи суддів України, передає «Закон і Бізнес».

Календарні плани розміщені в розділі «Підготовка суддів». Уже відкрита реєстрація на низку заходів.

Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» кожен суддя зобов’язаний проходити підготовку для підтримання кваліфікації в НШСУ не менше ніж раз на три роки. Час такої підготовки не може бути меншим 40 академічних годин.

Як зазначено в повідомленні, НШСУ організовує тренінги, що є обов’язковими в межах підготовки суддів, а також тренінги, які суддя має право обрати залежно від своїх потреб.

Календарні плани для організації та проведення підготовки суддів формуються з урахуванням потреб суддів, для всіх категорій суддів за юрисдикціями, інстанціями з урахуванням виду спеціалізації та строку перебування на посаді судді.

У НШСУ зазначають, що у 2017 році пройшли підготовку 8612 суддів. Із них пройшли перепідготовку 3 суддів, які були тимчасово відсторонені від здійснення правосуддя кваліфікаційним органом за результатами кваліфікаційного оцінювання, та 2 суддів, які були відсторонені від здійснення правосуддя Вищою радою правосуддя в порядку дисциплінарного стягнення.

Закон і Бізнес