Закон і Бізнес


Звільнений керівник львівської юстиції скаржитиметься в суд


Фото зі сторінки Я.Жукровського у Facebook

03.01.2018 14:42
5205

Дисциплінарна комісія Мін’юсту виявила факти перевищення повноважень начальником Головного територіального управління юстиції у Львівській області та рекомендувала звільнити Ярослава Жукровського з займаної посади.


Про це йдеться на сторінці Міністерства юстиції України, передає «Закон і Бізнес».

Так, під час службового розслідування дисциплінарна комісія розглянула накази, підписані начальником ГТУЮ у Львівській області, в яких виявлено ознаки порушення чинного законодавства.

«Зокрема, одним з них встановлювався обов’язок для співробітників під час проведення камеральних перевірок та розгляду скарг погоджувати користування реєстрами особисто з керівником львівської юстиції. Іншим – встановлено пряме підпорядкування окремих державних службовців Управління державної реєстрації безпосередньо начальнику територіального управління», – зазначено в повідомленні Мін’юсту.

При цьому дисциплінарна комісія наголосила, що Я.Жукровський порушив вимоги Конституції України та низки законів.

У відповідь Я.Жукровський сказав, що оскаржить таке рішення дисциплінарної комісії в суді. «Перевищення повноважень? Це смішно! Горджусь таким звільненням! Я доведу незаконність та абсурдність такого наказу», – повідомив Я.Жукровський на своїй сторінці у Фейсбуці.

Я.Жукровський не згоден, що своїм наказом, згідно з яким будь-яке входження його підлеглих до державних реєстрів повинно здійснюватися виключно на підставі його подання, він перевищив службові повноваження. «Це – корупція? Ні, це – не корупція. Я навпаки взяв особисто на себе відповідальність за кожне входження моїх підлеглих до державних реєстрів. Натомість мені кажуть, що я не мав цього робити, бо держслужбовці можуть вільно, коли захочуть, входити до держреєстрів і отримувати там будь-яку інформацію, яку вони хочуть», – сказав Я.Жукровський.

Зазначимо, у вересні Мін’юст почав проводити службове розслідування щодо правдивості того, що Я.Жукровський запитує на співбесідах дату народження Степана Бандери та слова пісні «Лента за лентою», передає «Zaxid.Net».

Я.Жукровський був офіційно призначений начальником ГТУЮ у Львівській області у серпні 2015 року, а з квітня минулого року він виконував обов’язки керівника юстиції.

Закон і Бізнес