Закон і Бізнес


КСУ більше не головує в BBCJ


03.01.2018 12:14
3444

Після річного головування з 1 січня по 31 грудня 2017 року в Асоціації конституційного правосуддя країн регіонів Балтійського та Чорного морів (BBCJ) Конституційний Суд України передав головування Конституційному Суду Грузії.


Як повідомляє прес-служба КСУ, згідно зі Статутом BBCJ головування в Асоціації здійснюється кожною державою-учасницею строком на один рік і передається наступній – в алфавітному порядку, передає «Закон і Бізнес».

За рік під головуванням КСУ було організовано 2-й Конгрес Асоціації на тему: «Роль конституційних судів у тлумаченні положень національних конституцій в контексті загальновизнаних принципів і норм міжнародного права та права ЄС, рішень міжнародних судів». Також відбулася Генеральна Асамблея BBCJ, на якій засновано офіційний друкований орган «Часопис Асоціації».

За підсумками 2-го Конгресу Асоціації прийнято Резолюцію, текст якої направлено Всесвітній конференції конституційного правосуддя, Конференції європейських конституційних судів, Європейській Комісії «За демократію через право» (Венеціанська Комісія), Європейському суду з прав людини та Суду Європейського Союзу.

Наступний Конгрес Асоціації відбудеться в другій половині травня 2018 року у місті Тбілісі.

Окрім цього, у прес-службі КСУ зазначили, що Асоціація взяла участь у ХVІІ Конгресі Конференції європейських конституційних судів на тему: «Роль конституційних судів у відстоюванні та застосуванні конституційних принципів» тощо.

Закон і Бізнес